De beste service     |      Korting tot wel 80%.      |     De goedkoopste van NL     |     Heel vaak de ondervloer gratis     |     Kom langs voor extra kassakorting!
De beste service     |      Korting tot wel 80%.      |     De goedkoopste van NL     |     Heel vaak de ondervloer gratis     |     Kom langs voor extra kassakorting!

Wat is het verschil tussen PVC en laminaat?

Wat is het verschil tussen een laminaat en PVC vloer?

Als u een nieuwe vloer wilt kopen, heeft u meerdere aan soorten, kleuren en materialen om uit te kiezen. Laminaat en PVC vloeren zijn twee van de populairste vloersoorten. Beide vloeren lijken op het eerste gezicht veel op elkaar, maar toch verschillen ze nog flink van elkaar. In deze blog leggen we uit wat de verschillen zijn en wat de voordelen zijn van PVC en laminaat. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken tussen beide vloeren!

Verschil laminaat en PVC

PVC en laminaat lijken op het eerste gezicht behoorlijk veel op elkaar. Als we naar het materiaal gaan kijken, worden de eerste verschillen snel duidelijk.

Zo is PVC  een dun, soepel en makkelijk te bewerken materiaal. Laminaat bestaat daarentegen uit meerdere samengeperste lagen en is doorgaans dikker.

Nog een verschil tussen beide vloeren is dat een PVC vloer ook gelijmd gelegd kunnen worden, terwijl laminaat alleen zwevend gelegd wordt.

Er zijn nog veel meer verschillen te noemen tussen beide vloersoorten, maar we kijken liever naar de voordelen van PVC en laminaat. Zowel PVC als laminaat beschikt over enkele unieke eigenschappen waar u uw voordeel uit kunt halen. We bespreken ze hieronder.

Voordelen PVC vloeren

Laten we beginnen met PVC vloeren. Ondanks de dunne en soepele aard van het materiaal zijn PVC vloeren kwalitatief goed. Mits de vloer gelijmd gelegd is, kan een beschadigd gedeelte eenvoudig vervangen worden. Als uw vloer dus toch schade oploopt, is dit makkelijk te repareren.

Naast de eenvoudige vervangingsmogelijkheden brengen plak PVC vloeren nog meer belangrijke voordelen met zich mee. Doordat er geen ruimte tussen de vloer en de ondergrond is, zult u aanzienlijk minder last hebben van geluidsoverlast. Daarnaast zijn plak PVC vloeren, bijvoorbeeld van ambiant, om diezelfde reden uitermate geschikt voor ruimtes met een vloerverwarming. Benieuwd naar andere voordelen van PVC vloeren? In dit bericht leggen we duidelijk uit wat de voor- en nadelen van PVC vloeren zijn.

Vind hier de mooiste aanbiedingen van PVC vloeren!

Voordelen laminaat

PVC vloeren hebben dus een hoop voordelen, maar hetzelfde geldt voor laminaat. Laminaat bestaat uit verschillende lagen die samengeperst zijn tot een plank. Dit maakt dat deze vloersoort een paar unieke eigenschappen heeft.

Zo is laminaat is in eerste instantie makkelijk te onderhouden. De vloer om de twee weken schoonmaken met een licht vochtige dweil is vaak al genoeg.

Hiernaast zijn er veel verschillende soorten laminaat beschikbaar. Houd u van een donkere vloer, of juist meer van een lichte? En wilt u deze vloer dan mat of juist met glans? Kiest u ten slotte voor een laminaat met of zonder groef?

PVC of laminaat kopen?

Beide vloeren kunnen u dus verschillende voordelen hebben. Wat is nu de beste keuze? Dat is dus afhankelijk van meerdere factoren.

Vloerverwarming onder een PVC vloer is bijvoorbeeld een betere optie. Deze vloersoort is een stuk dunner en kan direct aan de ondergrond bevestigd worden, waardoor de warmte beter geleid wordt. Maar met de juiste ondervloer kan laminaat ook de norm halen qua vloerverwarming. PVC wordt wel sneller warm.

Ook als u in een appartement woont of de trap wilt bedekken met een van de twee vloersoorten, kunt u beter voor PVC kiezen. PVC vloeren veroorzaken namelijk minder geluidsoverlast, ideaal als u meerdere verdiepingen heeft.

Als u de PVC vloer direct aan de ondergrond wilt bevestigen, dient de ondergrond helemaal egaal te zijn. Als u in een oud huis woont is dit meestal niet het geval en zult u de grond moeten laten egaliseren, in dat geval kan laminaat ook een optie zijn.

Ten slotte zijn de prijzen van laminaat lager dan die van PVC. Wilt u dus niet te veel geld besteden aan een nieuwe vloer, of heeft u een krap budget, dan is het verstandig om de mogelijkheden van laminaat te bekijken.